top of page

Lichaamsgerichte
Therapie

Lichaamsgerichte therapie - vrouwen, kinderen en jongeren. Herstellen van de connectie tussen lichaam en geest, ontspanning dmv aandacht en bewustzijn
Logo

Bij Therapeutisch Centrum de Oase bieden we naast psychologische behandeling en coaching ook lichaamsgerichte therapie voor vrouwen aan. 
 

Lichaamsgerichte therapie is een vorm van psychologische behandeling waarin de focus ligt op het effect en verhelpen van lichamelijke klachten met een psychische oorzaak. Lichaamsgerichte therapie is gericht op het herstellen van de connectie tussen lichaam en geest en het bereiken van ontspanning door middel van aandacht en bewustzijn. Tijdens de behandelingen blijf je in gesprek met de therapeut om samen de blokkades op te sporen en op te lossen.

 

Bij veel vormen van psychische problematiek zoals trauma, angst, depressie, spanning en problematiek met impulscontrole en emotieregulatie ligt er vaak een diep gevoel van lichamelijke onveiligheid of onbehagen ten grondslag aan de klachten. Daar ligt dan vaak niet alleen de oorzaak maar ook de wijze waarop de klachten tot uiting komen. Er ligt dan 'een knoop in ons lichaam', 'we zitten vast' of voelen ons lichamelijk moe of uitgeblust. Dit nodigt uit tot een lichaamsgerichte aanpak. Lichaamsgerichte therapievormen maken middels bijvoorbeeld ademhaling, beweging, mindfulness en aanraking het mogelijk onverwerkte spanningen in het lichaam te uiten en verwerken. Blokkades worden opgespoord en het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken om deze op te lossen. Zo kunnen we letterlijk en figuurlijk weer in beweging komen.

- Ontspanning door middel van aandacht en bewustzijn -

oase
bottom of page